De complexiteit van het elektronica-ontwerp neemt toe omdat zowel het aantal applicaties als de functionaliteit van applicaties toenemen. De gebruikers zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om elektronica te besturen. Goede kwaliteit van tools kan de gebruiker daarbij van dienst zijn.

Daarbij denkend aan verschillende applicaties voor het monitoren van de elektronica of het vergemakkelijken van software instellingen maken.